Ontmaskerd: biologisch & niet-biologisch voedsel

Ontmaskerd: biologisch & niet-biologisch voedsel

Toen ikzelf nog een salon had, begon ik weken van tevoren al met het letten op mijn voeding. Heel simpel door voedsel te eten waar ik energie van kreeg. Een goed voorbeeld is zo min mogelijk suiker. Maar ook groenten van het seizoen en dan nog het liefst onbespoten, wat mij gelijk brengt op de op de titel van deze blog, biologisch voedsel. Wat is het nu precies en waarom is het zoveel beter dan de ‘normale’ groentes die in de supermarkt verkrijgbaar zijn.

Biologisch voedsel, groeit zonder het gebruik van kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Kortom, biologische producten worden geteeld in een natuurlijke staat door het vermijden van de giftige chemicaliën die vaak worden gebruikt in de conventionele landbouwmethoden. Tegenwoordig kiezen veel mensen en gezinnen voor biologische voedingsmiddelen, omdat ze het gevoel hebben gezonder te zijn voor zichzelf en het milieu.

Ook veel vegetariërs en veganisten steunen de biologische landbouw. Zij kiezen ervoor om dierlijke producten te mijden uit hun dieet. Deze keuze wordt vaak afgestemd op de impact die het op het milieu heeft, een kreet die je tegenwoordig dagelijks in het nieuws terug hoort. Ze hebben waardering voor de biologische manier van landbouw en waarom het beter voor de aarde is, evenals voor hun eigen gezondheid. Er zijn veel mensen die vinden dat biologische producten beter smaken dan conventioneel geteelde producten.

Vegetarische foodies genieten van de pure smaak die biologische groenten heeft.
Steeds meer mensen willen echt genieten van puur eten omdat het gezonder en lekkerder is. Restaurants spelen hier ook steeds meer en vaker op in door het ondersteunen van lokale boeren door gerechten te bereiden met echte streekproducten. Ik hoop dat deze beweging doorzet en nog meer erkenning en aandacht zal krijgen.

Biologische voedingsmiddelen vind je vaak op lokale markten tegen een veel lagere prijs dan in een supermarkt om de heel eenvoudige reden omdat er geen tussenhandel is. Dus het misverstand dat biologisch eten duurder is, vegen wij hiermee gelijk van de tafel. Het kost je misschien wat meer tijd om een lokale boer te vinden, maar eenmaal gevonden weten wij zeker dat hij er een vaste klant bij heeft. Want als je eenmaal gewend bent aan het eten van biologisch voedsel, wil je niet meer anders.

Sterker nog, je lichaam wilt niet meer anders. Door het gebruik van biologische producten ga je ook op een andere manier koken. Je gaat zelfs plezier krijgen in het koken. Het eten smaakt veel beter en je eet minder omdat er veel meer voedingsstoffen in zitten. Een mooie bijkomstigheid is dat je hierdoor automatisch wat kilootjes kwijtraakt. En als ik goed om me heen luister, zijn er heel wat mensen die dat graag voor de feestdagen willen.

Liefs Mariska van SlowBeauty Professional

Vond je dit artikel leuk? Deel het met onderstaande kanalen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Laat een reactie achter

Scroll naar top