De jaarlijkse nieuwe start

De jaarlijkse nieuwe start,

Vandaag is niet zomaar een “zondag” maar de laatste zondag van het jaar. Over een paar dagen begin je met een hele schone pagina. De eerste pagina van een nieuw hoofdstuk, deze pagina’s staan te wachten om volgeschreven te worden met mooie wensen, dromen of herinneringen. Ik hoop op pagina’s vol met inzichten die we dit jaar weer opdoen met de krachten en schoonheid die we elke keer weer van binnen naar buiten halen.

Het maakt niet uit hoe je dit nieuwe jaar gaat starten als je maar onthoudt dat het om jou draait en dat jij ‘genoeg bent’. Dus wat zeg je over jezelf en dit komende jaar? Welk woorden schrijf je op die eerste lege pagina die nu voor je ligt?

Welk grote dromen heb je die al een tijdje in je hoofd? Misschien zijn het dromen die je ergens geparkeerd hebt of zelfs allang vergeten bent maar beginnen ze in je herinneringen te sijpelen en een passie op te wekken terwijl je deze woorden nu leest.

Ik houd ervan om een salon die ik gecoacht heb of aan het coachen ben, langzaam te zien groeien. Zoals alles wat nieuw is, zijn zij ook niet gaan sprinten. De eerste stappen moeten geen sprintjes zijn. Net zoals een nieuwjaar, of een nieuwe levensfase, waar we enorm naar uitkijken of waar we vrede mee gesloten hebben, onze eerste stappen zijn meestal niet de grootste stappen die we nemen.  

Vaak zijn deze eerste stappen meer zoals voorzichtig op de tenen lopen wat we meestal doen als we bang zijn voor iets of als we iets onbekends tegemoet treden. Vaak betekent een ‘eerste keer’ dat we meerdere malen vallen, maar hopelijk betekent het ook dat je hiervan leert, weer opstaat en doorgaat. Waarbij ik hoop dat het een samenspel is van applauzen van mensen die je vanaf de zijlijn toejuichen en je stimuleren om door te gaan.

Dit aankomende nieuwe jaar zullen er stappen zijn om te vieren, zullen er moment van angst zijn en zijn er momenten van leren door falen. Ik kan voor mijzelf zeggen dat ik in elk van die momenten aanwezig ben, wil opstaan maar ook weet ik dat ik er sterker uit kom. Ik wil mijzelf toestaan mezelf te zijn en gelukkig te zijn in waar ik ben en wie ik ben.

En dat wil ik ook voor jou….

XOXO Mariska van SlowBeauty

Vond je dit artikel leuk? Deel het met onderstaande kanalen.

Laat een reactie achter

Scroll naar top