De 5 grootste geruchten rondom supplementen – Feit of Fabel?

Sweet Rumour Amsterdam

Schoonheidssupplementen zijn zonder twijfel een van de grootste trends in de beauty industrie. Maar werken ze echt of zijn ze slechts een hype? 

Health & beauty merk Sweet Rumour Amsterdam zet de 5 grootste geruchten (of beter “rumours”) rondom schoonheidssupplementen op een rijtje

RUMOUR 1: Schoonheid begint van binnen uit

FEIT

Figuurlijk gesproken gaat het bij dit populaire spreekwoord natuurlijk om een mooie ziel, maar de toenemende populariteit van schoonheidssupplementen laat ook een meer letterlijke interpretatie toe:

1.  Als we goed in ons vel zitten, dan zien en voelen we ons ook goed. 

Door de vitaliteit en energie te verbeteren, kunnen voedingssupplementen zoals vitaminen en superfoods dus ook een positieve invloed hebben op onze uitstraling.

2. Een mooie, gezonde huid begint van binnen. 

Crèmes en serums bereiken vaak niet de diepere lagen van de huid. Steeds meer mensen grijpen dus naar schoonheidssupplementen met specifieke skin-loving nutriënten, zoals collageen of antioxidanten, om de gezondheid van de huid van binnen te verbeteren.

 

RUMOUR 2: Schoonheidssupplementen kunnen huidveroudering vertragen

FEIT

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bepaalde actieve ingrediënten in schoonheidssupplementen de gezondheid van de huid zichtbaar kunnen verbeteren en huidveroudering kunnen vertragen. Zo kunnen bepaalde voedingsstoffen bijdragen tot het verminderen van rimpels, droogte, pigmentatie en huidontstekingen.

Goed onderzochte actieve ingrediënten voor schoonheidssupplementen zijn onder meer: specifieke vitaminen, antioxidanten, collageen en hyaluronzuur. De effectiviteit van verjongende schoonheidssupplementen hangt af van de specifieke combinatie, hoeveelheid en kwaliteit van de actieve ingrediënten. Een goede wetenschappelijke onderbouwing is dus belangrijk.

 

RUMOUR 3: Alle schoonheidssupplementen vereisen collageen

FABEL

Feit is dat het collageengehalte in je lijf vanaf het 25ste levensjaar flink daalt. Het is ook bekend dat een verminderd collageenniveau tot rimpels leidt.

Het consumeren van collageen peptiden in poeder-, pil- of vloeibare vorm kan het collageenniveau aanvullen. Maar het is een fabel dat alle anti-ageing supplementen ook collageen bevatten.

Veel voedingssupplementen, zoals ook The Daily Nectar, bevatten een combinatie van krachtige antioxidanten uit vitaminen en plantenextracten, in plaats van collageen. Deze producten worden vaak ook “vegan collageenboosters” genoemd, omdat collageen zelf  meestal afkomstig is van dierlijke bronnen (rund of vis). Natuurlijke collageenboosters werken door de lichaamseigen collageenproductie te stimuleren. Tegelijkertijd hebben zij een preventieve werking door de huid te beschermen tegen UV-schade, één van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering en collageenafbraak. Een van de meest effectieve antioxidanten is astaxanthine, een natuurlijke rode carotenoïde uit microalgen en een van de hoofdingrediënten in The Daily Nectar.

 

RUMOUR 4: Gezonde voeding maakt (schoonheids)supplementen overbodig

HET HANGT ERVAN AF

Het is waar dat voedingssupplementen nooit een vervanging zijn voor een gezonde levensstijl. Een evenwichtige, vitamine- en antioxidantrijke voeding levert in theorie de meeste voedingsstoffen voor een gezonde huid en welzijn. In de praktijk blijkt echter dat een drukke levensstijl vaak in de weg staat van het voortdurend bereiden van tijdrovende voedzame maaltijden die ook nog aan de eisen van de huid voldoen.

Tegelijkertijd zijn sommige hoog geconcentreerde ingrediënten in schoonheidssupplementen moeilijk via de voeding binnen te krijgen. Het kan betekenen dat je dagelijks veel bottenbouillon, zalm of superfoods moet eten om dezelfde concentratie binnen te krijgen. 

 

RUMOUR 5: Schoonheidssupplementen zijn slechts een hype

FABEL

Schoonheidssupplementen zijn niet meer weg te denken. Gestimuleerd door een meer holistische benadering van schoonheid en welzijn, zullen schoonheidssupplementen alleen maar aan populariteit winnen. Dit geldt in het bijzonder voor schoonheidssupplementen met innovatieve formaten (bv. vloeistoffen of gummies) en voedingssupplementen met natuurlijke en zuivere ingrediënten.

The Daily Nectar van Sweet Rumour Amsterdam is de perfecte aanvulling voor elk schoonheidsinstituut. 

Het vloeibare 3-in-1 schoonheidssupplement is speciaal ontwikkeld voor drukke vrouwen, die op zoek zijn naar een natuurlijke boost voor hun huid en hele lichaam. Slechts één heerlijke shot per dag bevat multivitaminen, superfoods en natuurlijke collageen boosters. 

De luxe uitstraling en het op Amsterdam geïnspireerde ontwerp maakt The Daily Nectar een favoriet van de pers (“crème de la crème op het gebied van schoonheidssupplementen” Talkies) en een echte eye-catcher in elke schoonheidssalon of cosmetica speciaal zaak. Klanten zullen al binnen enkele weken na gebruik van dit product resultaten voelen en zien.

 

Als u geïnteresseerd bent om meer te ervaren wat The Daily Nectar kan betekenen voor uw schoonheidssalon, huidinstituut of schoonheidswinkel, stuur ons dan een email.

Vond je dit artikel leuk? Deel het met onderstaande kanalen.

Laat een reactie achter

Scroll naar top