Kamer Voetverzorging

Oncologische voet

Door: Monique Groeneveld
Zaterdag om 10:30 uur & zondag om 11:00 uur

Kanker is een invasieve ziekte die zijn neerslag heeft op sociaal, financieel, lichamelijk en geestelijk vlak. Iemand die een behandeling voor kanker ondergaat krijgt naast deze problematiek te maken met bijwerkingen aan o.a. nagels en de huid van de voeten. Niet zelden lijden deze complicaties tot een bijstelling van het medische traject. Daarnaast komt de mobiliteit en de algemene levenskwaliteit zwaar onder druk te staan Elk jaar komen er ten minste 100.000 kankerpatiënten bij, van wie twee derde de ziekte overleeft. De ziekte kanker en de behandeling ervan kunnen allerlei voetproblemen met zich meebrengen, zoals het hand-voetsyndroom, de hand-voet-huidreactie, overmatig eelt of nagelaandoeningen. Een correcte behandeling, samenwerking tussen alle disciplines welke betrokken zijn in het zorgtraject is dus van cruciaal belang. De oncologische voet vergt een compleet andere aanpak ten opzichte van de “ gezonde “ voet zowel mechanisch als manueel. Tijdens de lezing besteden we aandacht aan wat is kanker, waarom is er verschil in behandeling, wat zijn de gevolgen van behandelen en interdisciplinaire samenwerking. Oncologische voetzorg is bijna niet meer weg te denken binnen het pedicure vak. Vele stemmen gaan op of het nu werkelijk zo verschillend is en of het wel een specialistisch vakgebied is. Voetzorg bij oncologie is een zorg voor ons allemaal. 1 op de 3 Nederlanders worden getroffen door deze ziekte de overlevingskansen worden steeds hoger. Ook deze groep heeft uw specialistische hulp en kennis nodig. Kanker is tenslotte een zorg van ons allemaal.

Schimmelnagels

Door: Tineke de Beer
Zaterdag en zondag om 13:00 uur

Een effectieve behandelingsmethode van schimmelnagels bij uw cliënten, door Tineke de Beer. Schimmelnagels zijn een veel voorkomende probleem en zeer lastig te behandelen. Behandeling met PACT® zorgt ervoor dat 99.9 procent van alle bacteriën en schimmels onschadelijk worden gemaakt. Zonder bijwerkingen.

Freestechnieken

Door: Leonie Smedts
Zaterdag en zondag om 13:00 uur

Frezen is een belangrijk onderdeel van uw (medisch) pedicurebehandeling. Door het inzetten van specifieke frezen kunnen verschillende werkzaamheden efficiënter en sneller worden uitgevoerd . Om deze behandeling vakkundig uit te voeren laten wij u graag kennis maken met de meest gebruikte frezen. Er wordt uitgelegd welke frezen er zijn, waar ze voor ingezet kunnen worden en hoe ze ingezet dienen te worden

Scroll naar top